Rijlessen

Er zijn verschillende manieren om te leren autorijden. De Friesche Rijschool biedt daarom ook verschillende lesmethodes aan. Samen bekijken we welke methode het beste bij jou past. Bekijk ons aanbod om alvast een indruk te krijgen van de mogelijkheden.

Reguliere rijopleiding

Veruit de meeste jongeren die hun rijbewijs willen halen, kiezen voor een reguliere opleiding. De opleiding wordt gegeven aan de hand van de Verjo leskaart. Hierop word je voortgang bijgehouden en afspraken vastgelegd. De lessen en het examen vinden plaats in en rond Leeuwarden. De lessen zijn altijd door de week en overdag, omdat zich daarin de meest gevarieerde verkeerssituaties voordoen. Zo heb je altijd een goede lesopbouw naar het examen.  

Samen met de instructeur bepaal je hoe vaak je in de week gaat lessen. Wanneer er voldoende vertrouwen is in de rijvaardigheid, wordt het praktijkexamen ingepland. Op het moment van het examen moet je minimaal 18 jaar zijn. Na het halen van je examen en het ophalen van je rijbewijs, mag je meteen zelfstandig de weg op. 

Rijopleiding in Stappen 

De Rijopleiding in Stappen (RIS) is in samenwerking met het CBR ontwikkeld. In deze methode werk je stap voor stap toe naar je examen. De RIS is verdeeld in 4 modules en 39 onderwerpen. In de onderwerpen staan alle handelingen van het autorijden stap voor stap uitgelegd. Elke rijles bereid je thuis zelf voor aan de hand van het boek “Rijopleiding in Stappen”. 

Elke module sluit je af met een toets. De eerste 2 toetsen worden afgenomen door je rijinstructeur. De derde toets wordt afgenomen door het CBR (deze RIS toets kun je vergelijken met de tussentijdse toets). De vierde RIS toets is het officiële praktijkexamen.


Wist je dat?
Het slagingspercentage van de RIS rijexamens hoger ligt dan van het gewone rijexamen! 


2toDrive

Ben je 16 jaar en kun je niet wachten om te beginnen met autorijden? Dan is 2toDrive echt iets voor jou! Met 2toDrive mag je vanaf 17 praktijkexamen doen. Wanneer je het examen haalt moet je tot je 18e onder begeleiding van een coach auto rijden. Wie die coach is, dat bepaal je zelf. Vanaf je 18e verjaardag mag je zelfstandig de weg op. 


De opleiding

  • Vanaf 16 jaar mag je theorie 
    examen doen;
  • Vanaf 16,5 jaar mag je praktijk-
    lessen gaan volgen;
  • Vanaf 17 jaar mag je praktijk-examen doen;
  • Als je geslaagd bent, kun je je rijbewijs aanvragen, maar vooraf moet je de begeleiderspas met daarop de namen van je coaches aanvragen. 


Meer informatie?
www.2toDrive.nl