Opleidingen

De eerste rijles

De eerste rijles heeft als doel een inschatting te kunnen maken op welke manier en volgens welk traject we de rijopleiding gaan doen.

Na een inleiding over de motor en motorrijden gaan we op weg.

Aan het einde van de les kunnen we gaan bepalen wat de mogelijkheden zijn. Welke categorie motor, welke les frequentie en hoeveel lessen nodig zijn om te kunnen slagen voor het examen.

Vervolglessen voertuigbeheersing

Eerst leren we het bedienen van de motor om ons te kunnen verplaatsen naar de oefenlocatie voor het uitvoeren van de bijzondere verrichtingen.

Het doel van deze bijzondere verrichtingen is het onder alle omstandigheden onder controle houden van je voertuig.
Je leert perfect remmen door het kunnen uitvoeren van een stopproef, noodstop en een precisiestop.

Behendigheids oefeningen zoals de slalom, bij lage snelheid en bij hogere snelheid. Het rijden van een denkbeeldige acht en het uitvoeren van een halve draai linksom en rechtsom. Een vertragingsoefening, wegrijden uit een parkeervak zowel links als rechtsom.

Stapvoets rijden en het lopen met de motor en vervolgens op de standaard plaatsen. De uitvoering van een uitwijkoefening.Hebben we dit onder de knie dan kunnen we op examen. Hiervoor gaan we naar Leeuwarden.

Vervolglessen verkeersdeelneming

Tijdens de lessen verkeersdeelneming leer je met de motor je aan te passen aan het overige verkeer. Je leert waar je nu moet gaan rijden, hoe je snelheid aan te passen maar ook gebruik te maken van de vlotheid van je voertuig.
Het goed kunnen rijden op bochtige wegen op een vlotte duidelijke wijze zodat je laat zien het voertuig onder alle omstandigheden onder controle te hebben. Hebben we ook dit onder de knie dan kunnen we, mits we inmiddels geslaagd zijn voor de theorie, op examen.